Ervaringen

Het was een heel bijzonder traject bij Sigrid. Vanuit haar zachtheid en kennis luistert ze waarmee je komt. Ze zoekt samen met jou naar de kern en pelt steeds weer een laagje af zodat je de kern voelt en ervaart waar het daadwerkelijk overgaat. Soms doe je dit met oefeningen, soms met liggen op de bank en soms alleen in gesprek. Net wat past. Sigrid voelt heel goed aan wat jouw energie is en hoe zij dat kan dragen of ondersteunen in het proces. Vaak ga je weg met het gevoel meer ademruimte te hebben.

-Vrouw, 41 jaar, april 2024 -

Sigrid heeft me erg geholpen om de grenzen van mijn eigen lichaam te herkennen, mijn grenzen aan te geven aan anderen, en mij open te stellen voor anderen. Ik realiseerde me dat ik me (door eerdere grensoverschrijdende ervaringen) soms helemaal afsluit voor de buitenwereld als een soort zelfbescherming. Dit is een logische reactie, maar helpt natuurlijk niet om je meer verbonden met de ander te voelen. Door de oefeningen leerde ik me ‘in mijn lichaam’ open te stellen voor de ander. Dit echt voelen in mijn lichaam, in plaats van er alleen maar over praten of theoretiseren, heeft voor mij veel teweeg gebracht. Ik ben me in mijn seksleven maar ook in mijn dagelijkse leven meer van bewust of ik me openstel of afsluit voor anderen, en ik herken eerder de signalen die mijn lichaam hierin aangeeft. Sigrid is geduldig en creëerde een veilige omgeving om mijn gevoelens te delen. De oefeningen vond ik duidelijk en er was genoeg ruimte om ze na te bespreken. Ik zou Sigrid en haptotherapie als praktijk zeker aanraden als je worstelt met opgeslagen traumatische ervaringen in je lichaam door seksueel overschrijdend gedrag, maar ook als je vaak zelf over je eigen grenzen van je lichaam heen gaat. 

 

-Vrouw, 28 jaar-

SIgrid weet op een zachte manier diepere lagen bloot te leggen met heel veel respect voor timing en ritme.

-Walthera-

Ik heb geleerd meer naar mijn gevoel en hart te luisteren en te leven. In tegenstelling tot voornamelijk in en vanuit mijn hoofd te leven. En het heeft me echt meer bewust gemaakt van mijn non verbale signalen wat ook meer rust geeft in mijn hoofd. Ik ben me meer bewust wat situaties met me doen en kan deze benoemen naar andere mensen waardoor er meer verbondenheid en intimiteit ontstaat.
Ik heb de behandelingen als erg fijn ervaren. Het is minder zweverig dan ik dacht. Sigrid is een fijne haptotherapeut.

-Nina-

Sigrid gaat heel natuurlijk met situaties om of ze nou comfortabel zijn of niet.  Ze schept ruimte om te zijn en te ademen en te ontspannen.  Onze dochter heeft veel handvaten gekregen om meer in haar lijf te zakken en Sigrid heeft ons als ouders bewegingen laten zien die we kunnen observeren en waar we weer een nieuwe beweging in relatie tot onze dochter mee kunnen inzetten. Veel dank daarvoor!.

-Olivia-

Je hebt me laten kennismaken met een prachtige vorm van therapie die me echt veel heeft bijgebracht.  Ik kon in alle rust mijn verhaal doen en het samen door oefeningen en aanraken op onderzoek gaan naar wat er speelde, heb ik als erg plezierig ervaren. Ik sta al dichter bij mezelf en keek altijd uit naar de sessies. Wat deed het me deugd!

 

-Emilie-