Sigrid

Mijn naam is Sigrid Weitenberg. Ik woon met veel plezier met mijn man en 3 kinderen in Amsterdam Noord. Ik geniet van hardlopen door Waterland, fietsen door Amsterdam en reizen met mijn gezin.

Haptotherapie gaat voor mij over zijn wie je bent, over voelen wat je voelt en over plezier in het leven. Haptotherapie gaat ook over het herstellen van de balans tussen voelen en denken, tussen lichaam en geest. Een balans die niet vanzelfsprekend is. Het lijf vertelt alles. Vaak zijn we vergeten te luisteren naar de signalen die het ons geeft.
Ik heb de opleiding voor haptotherapeut gevolgd aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Naast mijn werk in mijn eigen praktijk ben ik opgeleid als bedrijfskundige en docente. Ook ben ik 15 jaar werkzaam geweest als coach. 

Haptotherapie heeft mij ondersteund bij het maken van ruimte voor mijn hart en gevoel. Minder begrijpen, bedenken en op wilskracht leven, en meer voelen en uiten wat mijn behoeften en grenzen zijn.  Vanuit mezelf de wereld in stappen en me verbinden met mijn omgeving. Een verrijking die mijn leven nog meer kleur heeft gegeven. Niet altijd een makkelijke weg. Maar juist door ook in lastige situaties met beide benen in het leven te blijven staan en datgene te voelen wat er is, ervaar ik hoe veerkrachtig ik ben. En nee, dit betekent niet dat denken niet meer ‘mag’. Beschouwen en reflecteren zijn enorm waardevol. Hart en hoofd samen vormen voor mij de basis van een Leven met Gevoel.

Met hulp van mijn ervaringen en opgedane kennis, ondersteun ik je graag bij jouw proces.