Werkwijze

Een behandeltraject start met een intake: we maken kennis met elkaar en bespreken jouw hulpvraag en verwachtingen. Ik vertel in dit gesprek ook wat haptotherapie voor jou kan betekenen en bijdragen. 

Een behandeling duurt 50 – 60 minuten. Na 3 behandelingen heb je een indruk van wat haptotherapie is en ook heb je mijn werkwijze ervaren. We evalueren samen en als het je past maken we afspraken over het vervolg. Hoe dit vervolg eruit ziet en hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de hulpvraag en de persoon. De hulpvraag vormt de rode draad in het traject. Waar nodig evalueren we tussentijds.

Een behandeling begint meestal met een gesprek en vanuit hier gaan we aan de slag met (ervarings)oefeningen en affectieve aanraking. De aandacht voor zowel lijfelijke ervaringen en gevoelens als voor gedachten is zo kenmerkend voor de haptotherapie. Inzichten die ontstaan tijdens de behandelingen kunnen je ondersteunen bij het erkennen wat er is en/of helpen bij het veranderen van dat wat je niet langer past. 

Corona

Om de gezondheid en veiligheid voor u als cliënt en voor mij als haptotherapeut te waarborgen zijn er enkele aanpassingen op de standaard werkwijze. De richtlijnen van het RIVM zijn hierbij het uitgangspunt.

Maatregelen:

  • Kom precies op tijd, dat zorgt ervoor dat je niet te lang in de wachtruimte hoeft te zitten.
  • Zowel bij binnenkomst als vertrek, graag even handen goed wassen met zeep of desinfectiemiddel (aanwezig in de praktijk).
  • Er worden geen handen gegeven bij aankomst en vertrek.
  • De ruimte wordt regelmatig geventileerd en schoongemaakt. Ook tussen de behandelingen door.
  • Neem voor het werken aan de behandelbank een groot badlaken mee.
  • Zeg altijd de afspraak af als je symptomen van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en/of koorts hebt en ook als je in contact bent geweest met iemand die mogelijk besmet is.

Ik heb mijn annuleringsvoorwaarden aangepast. Ook op de dag van de afspraak kan kosteloos worden geannuleerd bij sprake van verkoudheid of ziekte.

Tot slot bied ik de mogelijkheid van sessies via beeldbellen. Kom je liever niet zelf naar de praktijk maar heb je wel behoefte aan ondersteuning, laat het me dan weten. We kijken dan samen naar de mogelijkheden voor een online traject.