Werkwijze

Een behandeltraject start met een intake: we maken kennis met elkaar en bespreken jouw hulpvraag en verwachtingen. Ik vertel in dit gesprek ook wat haptotherapie voor jou kan betekenen en bijdragen. 

Een behandeling duurt 50 – 60 minuten. Na 3 behandelingen heb je een indruk van wat haptotherapie is en ook heb je mijn werkwijze ervaren. We evalueren samen en als het je past maken we afspraken over het vervolg. Hoe dit vervolg eruit ziet en hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de hulpvraag en de persoon. De hulpvraag vormt de rode draad in het traject. Waar nodig evalueren we tussentijds.

Een behandeling begint meestal met een gesprek en vanuit hier gaan we aan de slag met (ervarings)oefeningen en affectieve aanraking. De aandacht voor zowel lijfelijke ervaringen en gevoelens als voor gedachten is zo kenmerkend voor de haptotherapie. Inzichten die ontstaan tijdens de behandelingen kunnen je ondersteunen bij het erkennen wat er is en/of helpen bij het veranderen van dat wat je niet langer past.